Kickboxing er en kampsport med elementer både fra boxing og karate. Sparketeknikkene er hentet fra karate, mens slagteknikk og bevegelsesmønster (fotarbeid) er hentet fra boxing, dette gjør kickboxing til en veldig effektiv treningsform. Kickboxing er lett å lære, og de fleste velger treningen for å holde seg i god form. Det er også muligheter for de som ønsker å gjøre noe mer ut av treningen, som blant annet sparring og deltakelse på stevner.

Kickboksing byr på mange fordeler: Kondisjon, styrke, smidighet, koordinasjon, balanse, konsentrasjon, utholdenhet, presisjon og styrke.

Kickboksing kan utøves i fire forskjellige former:
Semikontakt, fullkontakt, lettkontakt og kata.

Semikontakt
I semikontakt bruker man ikke full styrke i slag eller spark, men mer hurtighet og bevegelse. Alt innen semikontakt skal være eksplosivt. Hver gang man treffer stopper man og viser hvem som har fått poeng, og starter igjen med ordet “fight”. Poengpunktene er: Hele hodet, brystet, på sidene av magen og selve magen. Bruker man harde teknikker får man advarsel eller blir diskvalifisert.

Fullkontakt og K-1
Kan sammenlignes med boksing, der det i tillegg er bruk av bein på samme treffpunkter som med armene, dvs. de samme treffpunktene som i semikontakt. I fullkontakt er det viktig med styrke og kondisjon. Fullkontakt utøves i boksering. Nytt av året er godkjenning av K1 i Norge gjennom WAKO. Vi i Partner stiller utøvere!

Lettkontakt
Lettkontakt utøves på samme måte som fullkontakt, men i denne formen er styrken i slag og spark betraktelig mindre og dømmingen er strengere. Utøverene må vise et samme som i fullkontakt, men må kunne beherske og kontrollere seg selv. Lettkontakt har som regel et høyere aktivitetsnivå, da styrken ikke er avgjørende. Lettkontakt gjør overgangen til fullkontakt lettere.

Kata / Musical forms
Kata består av kampteknikker utøvet til musikk. En oppvisning som er mer preget av klassisk karate, og vektlegges gjennom intensitet, teknikk, balanse, kreativitet og konsentrasjon. Kata har stor underholdningsverdi, men er forholdsvis lite utbredt i Norge.